Zeer bijzonder afstudeerproject van regisseur Thessa Meijer

Thessa Meijer gaat over enkele maanden als regisseur afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Met een zeer bijzondere korte film, genaamd Erkhii Mergen, or Why the Marmot Doesn't Have a Thumb. Dit wordt een droefkomische korte film, waar Mongoolse mythologie en muziek samen smelten met de rauw Europese omgeving van Charleroi, de stad waar het verhaal zich afspeelt: Op deze manier wil Thessa een brug slaan tussen de Republiek Mongolië en Europa. Via CineCrowd loopt een actie om voldoende budget binnen te halen voor de realisering van dit project. Nog 5 dagen te gaan, om het resterende geld binnen te halen. Help Thessa deze prachtige film te maken door een donatie te geven via: 

http://www.cinecrowd.nl/erkhii-mergen-or-why-marmot-doesnt-have-thumb 

Het verhaal: 

Op een magische schemerochtend trekt een oude Mongoolse man genaamd Erkhii Mergen zijn dode paard de stad uit. Tijdens zijn tocht ontmoet Erkhii Mergen een klein meisje, drie straatvegers en een roodharige man met een extreem hoog voorhoofd. Nachtbrakers en vroege vogels uit een industriële stad waar nooit wordt stilgestaan bij de dagelijkse sleur. Erkhii Mergen laat een spoor van verwarring achter bij de inwoners. Wat zinvol leek, blijkt even zinloos als het spreekwoord* dat aan hun ogen voorbij trekt.

 

Lancering duurzaam leerlabel "ADUU MAL"

Hans Ubbink ontwerpt kleding en accessoires van Mongools leer onder het nieuwe duurzame leerlabel "ADUU MAL". Dit label maakt het productieproces duurzaam en transparant. 28 maart 2015 is de officiële opening voor consumenten en retailers in Amsterdam. Zie aduumal.com

Aduu Mal

 

 

 

 

 

 

 


Bekijk het volledige persbericht.

Energy Mongolia-2013


Energy Mongolia-2013

International Conference & Expo

 

De regering van Mongolië heeft onlangs bekend gemaakt dit jaar een conferentie te organiseren genaamd “Energy Mongolia”. De conferentie wordt georganiseerd door het ministerie van energie en zal plaatsvinden van 24-26 mei 2013. Het doel van de conferentie is om de lange termijn plannen van de overheid met betrekking tot de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van de Mongoolse energie sector bekend te maken aan zowel binnenlandse als buitenlandse bedrijven en investeerders.

De nieuwe regering heeft zich voorgenomen om de alsmaar groeiende vraag naar energie in Mongolië te kunnen blijven vervullen. Daarnaast hoopt zij ook de huidige productie van energie te kunnen verhogen en de ontwikkeling van duurzame energie te kunnen stimuleren.

De conferentie zal een goede mogelijkheid zijn voor binnenlandse en buitenlandse bedrijven, investeerders, financiële instituten, professionals en experts om ideeën uit te wisselen en de mogelijkheden voor de toekomst te bekijken. Het plan is dan ook om hier een bodem te leggen voor het toekomstig succes van de energie sector in Mongolië.

Mongolian Business Summit

Van 19-21 juni wordt er in Ulaanbaatar, Mongolië, de "Mongolian Business Summit" georganiseerd. Voor meer informatie downloadt u hier de informatiebrief.

Klik hier voor de agenda.

Klik hier voor het inschrijfformulier.

Inhuldiging nieuwe Ambassadeur Mongolië

Op 17 april is de nieuwe Ambassadeur van Mongolië voor de Europese Unie en de Benelux te Brussel benoemd. Zijne excellentie Mr. Ch. Davaadorj was eerder ambassadeur in Rome en daarvoor minister van Economische zaken in Mongolië. Mongolië heeft dus een zwaargewicht gestuurd voor deze belangrijke functie. Honorair Consul van Mongolië in Nederland, Addie Schiphorst Preuper en de Vlaamse Honorair Consul, Paul v.d. Wouwe mochten bij de officiële inauguratie door de Belgische Koning Albert aanwezig zijn en de nieuwe ambassadeur verwelkomen.

Aanvullende gegevens